sobota, 21. januar 2012

Snegovanje na Kriški planini

Kriška planina sploh ni daleč od nas (dobre pol ure z avtom), niti za nas povsem neznana (no vsaj midva z Mašo sva bila že večkrat tam, ker je del smučišča Krvavec), poleg tega je otroško smučanje tam brezplačno (seveda pa moraš imeti čelado) in predvsem je prekrita s snegom. Zato je toliko bolj hecno, da smo šele danes ugotovili kako prikladna je. V prvi vrsti smo uživali na snegu, Filip se je znebil strahu pred dolinami in celo prvič stopil na smuči. Upam, da kmalu pridemo spet.

Maša in Filip sta se takoj zapodila v sneg
vzpenjanje na hrib še olajša trak za vzpenjanje
Tanja je strmino najprej preizkusila sama
nato pa še s Filipom
Maša si je kajkmalu zaželela smuči
in ovir
Tanja pa je preizkusila tudi vožnjo z lopato
srečali smo tudi Lenartčane

in predvsem uživali na in v snegu
silen napad ljubezni
in še preizkus smuči
kjer je šlo za prvič kar dobro
celo pod ovirami

petek, 20. januar 2012

Mala čarovnica v Drami SNG

V ljubljanski drami trenutno igrajo zanimivo otroško predstavo Mala čarovnica, ki jo je po knjigi Otfrieda Preusslerja predelal Andrej Rozman Roza. Začetek in nekateri deli so sicer malce grozljivi za manjše otroke, a našima dvema je bila predstava v bistvu zelo všeč.

Osnovna zgodba predstave so dogodivščine male nadobudne in navihane čarovnice, ki komaj čaka, da odraste in bo sprejeta v družbo starejših čarovnic, da bo lahko šla na vsakoletni čarovniški ples. A ker s čarovnijami dela dobra dela namesto hudobij, je konflikt z ostalimi neizbežen.
in še video vabilo na predstavo
: