sobota, 29. oktober 2011

Obeležitev 150 -letnice smrti Franca Postiča

Občina Sveta Ana in Zgodovinsko društvo Slovenskih goric sta organizirala srečanje ob 150-letnici smrti zdravnika, sadjarja in vinogradnika Franca Postiča. Srečanje je bilo v soboto, 29.10.2011, ob 10.00 uri, v avli občine Sveta Ana.

Ob obletnici je tudi potekala okrogla miza o znamenitem vinogradniku Francu Postiču ter o takratnem in sedanjem vinogradništvu v tem delu Slovenskih goric, na kateri so sodelovali številni strokovnjaki: Janez Ferlinc - predsednik Zgodovinskega društva Slovenske gorice;Igor Zemljič, mag. Tone Zafošnik - mestni viničar in prvi skrbnik stare trte na Lentu; Stane Kocutar - odgovorni urednik radia Maribor in sedanji mestni viničar; doc. dr. Igor Kramberger - iz Filozofske fakultete Univerze v Mariboru; doc. dr. Stanko Vršič - iz Fakultete za kmetijstvo in biosistemske vede; dr. Fanika Krajnc Vrečko - vodja Teološke knjižnice Maribor.

Na ogled je tudi filatelistična razstava ter razstava o delu in življenju Franca Postiča.

Ob tej priložnosti se je pripravil priložnostni žig, priložnostna občinska znamka z motivom trte poimenovane po F. Postiču ter priložnostna ovojnica.





sreda, 26. oktober 2011

Makovke

Filip si je včeraj zaželel makovke. Ker pa je zmanjkalo pletenic v bližnji pekarni, smo jih naredili sami. Testo sicer ni bilo tako mlečno, a vseeno so bile mljask...


Postičev dan na Sv. Ani v Slovenskih goricah



Vljudno vabljeni na srečanje ob 150-letnici smrti

zdravnika, sadjarja in vinogradnika

Franca Postiča,

ki bo:

v soboto, 29.10.2011,

s pričetkom ob 10.00 uri,

v avli Občine Sveta Ana.

Ob tej priliki smo pripravili:

- priložnostni poštni žig,

- priložnostno občinsko znamko z motivom trte poimenovane po F. Postiču ter

- priložnostno ovojnico.

Ob obletnici bo potekala okrogla miza o znamenitem vinogradniku Francu Postiču ter o takratnem in sedanjem vinogradništvu v tem delu Slov. goric. (Tone Zafošnik, Stane Kocutar, dr. Igor Kramberger...) Na ogled bosta tudi filatelistična razstava ter razstava o delu in življenju Franca Postiča.

Spomnili se bomo tudi 170-letnice izida Trummarjeve knjige o popisu sort vinske trte na Štajerskem in 10-letnice izida knjige Zbirka ampelografskih upodobitev Vinzenza in Conrada Kreuzerja v Mariboru.

Vljudno vabljeni!