nedelja, 26. oktober 2008

Lepenatka

Lepenatka se mi je dolgo izmikala in še za danes nisem prepričan, če je bil idealen dan za prvi pristop. Kljub blatni poti, zdaj mislim, da se je na koncu le izplačalo poiskati sonce.

Do Lepenatke pridemo, če malo pred Gornjim Gradom pri eni razpadajoči kapelci zavijemo levo v hrib.
Pot nas sprva vodi ob potoku nato pa ta (kot tudi asfalt) izgine v neznano. Usmerjamo se proti Sv. Lenartu, čeprav sva ga midva z Mašo v megli spregledala in sva parkirala na "koncu" kjer se zaključi cesta.
Pot je bila zelo meglena in vlažnain na trenutke mi je bilo že žal, da se nisva raje odpravila na "alternativni" Krvavecšele tik pred ciljem se nama je iz megle začel kazati vrh sosednjega Rogatca.Ko pa sva se dvignila nad oblake se nama je odkril povsem nov svet. Odprl se je namreč čudovit pogled na Ojstrico in Planjavo.ter na bližnjo Veliko PlaninoNa vrhu je sledil počitek z malicoin skupinsko slikanjeVrh


Vse okrog naju pa je bilo morje oblakov in Mašo je zaskrbelo, da se mami in Filip ne utopita spodaj v Kamniku.Seveda je bil sonca deležen tudi "novi Kasti"manjkalo pa ni niti obvezno žigosanje po roki, ker beležke pač nikoli nismo imeli. Še nekaj lepih razgledov in nazaj v meglo vsakdana.
In še zanimiv pojav: mavrica iz megle okoli sence moje glave.