sobota, 10. maj 2008

Družinski izlet

V soboto smo šli tradicionalni družinski izlet. To ne bi bilo v bistbu mič posebnega, če bi izlet ne bil že 20. po vrsti in če se ne bi vsako leto odpravili z avtobusom. Naš šofer je običajno kar bratranec Ivek, ki pa se ga žal letos zaradi pogreba ni mogel udeližiti. Kljub temu smo imeli dobrega šoferja, ki nas je popeljal po sledeh celjskih knezov (grofov). Dan smo zato začeli na gradu Žovnek, kjer nas je sprejel g Franc Kralj, ki nam je podrobno predstavil rodbino Žovneških in njihovega matičnega gradu. Pot nas je nato vodila do ostankov knježnega dvorca v Celju. V mestu smo si ogledali še cerkev Sv. Danijela in Marijino (minoritsko cerkev) kjer so bili včasih celjski tudi pokopani in seveda imeli čas za sladoled. Na gornjem celjskem gradu smo izvedeli nekaj več še o vzponu in padcu celjskih grofov, Danica pa nam je prebrala še legendo o Veroniki Deseniški. Zaključek izleta vseh bratrancov in sestričen, tet in stricev, nečakov in nečakinj pa je bil ob ribniškem jezeru, kjer smo imeli piknik.








nedelja, 4. maj 2008

Vabilo na Mašin rojstni dan

Dragi prijatelj-ica,

vabim te na praznovanje mojega 4. rojstnega dneva. Če želiš, da zarajamo skupaj, pridi v nedeljo, 11. maja, 2008 ob 14. uri na Kraljev hrib v Kamniško Bistrico.

Maša


Kako priti do planinske koče:


»Iz Kamnika se peljemo v smeri Kamniške Bistrice vse do spodnje postaje gondole za Veliko planino. Tam lahko na velikih parkiriščih pustimo avto in se peš (cca 300 m) odpravimo desno po cesti do koče, ali pa se do tja pripeljemo z avtomobilom po taisti makadamski cesti in upamo, da je na parkirišču še kaj prostora.«


Ali pa poglej na:


http://www.kraljevhrib-sp.si/

Majske počitnice

Čeprav so bile naše počitnice nekoliko krajše od večine ostalih, smo se skušali imeti lepo.
Na večer pred praznikom smo kurili kres in skupaj s sosedi pekli na žaru. Naslednje jutro smo šli na Zavrh. Letos prvič v štirisedni zasedbi in Maša (skoraj) celo pot peš saj ji je nahrbtnikzasedel Filip.
Na pot smo šli skupaj z dedijem in babi, Nino in Boštjanom, ter sosedi (Maja, Jure, Lili, Majda Marjan Toš) kar je še pripomoglo k dobrem vzdušju.

Naslednji dan so Filip, Maša in Tanja skupaj z babi Ireno šli v Žalec, ati igor pa z Matejem, Robijem in Nebojšo na reko Krko. Z rafti (dvojci) smo se spustili od izvira reke Krke do Soteske.
turo smo opravili v dveh dneh, Prenočevali pa smo v okolici Žužemberka, ki je bil naša vmesna postaja. Vode sicer ni bilo dosti, zato leva roka še danes čuti posledice, a ker je v zgornjem delu reke kar nekaj brzic in jezov je bilo vse skupaj zelo zanimivo.

na izviru reke Krke:
zamenjava raftov:
dhod iz Žužemberka:čez brzice pri Dvoru