sobota, 1. maj 2010

Prvomajski pohod na Zavrh

je običajno sestavljen iz dveh delov, kresovanja oz. piknika dan prej in pohoda. Letos smo to razširili najprej z majskimi počitnicami otrok nato pa še s piknikom pri Toševih v Selcih.















































































sreda, 28. april 2010

Priprava na družinski izlet

Medtem, ko se nam je Tanja potepala po Rimu in jugu Italije smo mi kot vsako leto, šli tipati teren za družinski izlet. Po dolgih letih smo se letos spet odločili za Gorenjsko oziroma za gornji tok reke Save. V Prešernovi Vrbi smo videli, da je dobil verz: "bo bližnji sosed varoval svet Marka" zelo konkretno realnost. Zaradi sporov z Občino Žirovnica namreč Prešernovi potomci preprečujejo dostop do cerkvice Sv. Marka, od koder je najlepši pogled na "Deželo" pod Stolom.
V nadaljevanju načrtujemo še ogled Jesenic, Kranjske gore in izvira reke Save: Zelenci. Ob iskanju kraja za piknik smo sicer odkrili še idilični Javorniški Rovt, ki bo takrat poln narcis in bil kar idealen za nas, če ne bi do nadmorske višine 975 m. vodila vijugasta in precej strma cesta.



Izvir Save dolinke, je sicer lep, a ima za nas mnogo premajhno parkirišče,




zato se bomo v primeru lepega vremena verjetno podali raje čez nekdanjo mejo do bližnjih Mangrtskih ali Belopeških jezer,

kjer so te dni žabe imele pravo veselico.

Mi pa smo se nato čez postanek v Kranjski gori, mimo gozda Martuljka in Brnika odpravili nazaj domov

v Toskano.