četrtek, 14. avgust 2008

Taborjenje v Gornjem gradu

Med sredo in petkom smo zaklenili naše stanovanje in se odpravili na taborjenje v Gornji grad, kjer je bilo družinsko taborjenje mariborskih tabornikov. Tabor se nahaja le kak dober kilometer od gornjegrajske katedrale na idiličnem prostoru, ki ga mariborski taborniki uporabljajo že več deset let.

Čeprav imajo na voljo večje število legendarnih šotorov "Savica", smo si mi postavili kar svoje V štabnem šotoru je bila na voljo improvizirana jedilnicaOtroci in starši pa so bili ves čas zaposledni z najrazličnejšimi opravili. Delali so npr. ladjico "lovili ribe"se zibali na gugalnicahrisali in barvalipridno jedli kosiloutrujeni so lahko tudi počivalipred spanjem v šotorudrugi dan smo se šli celo kopati v mrzlo Savinjozvečer pa smo pred tabornim ognjem poslušali pravljice

Naš zadnji dan, smo imeli še izlet na bližnji hrib Florjan, nato pa smo se odpravili vsak v svojo smer. Tanja s Filipom v Kamnik, na priprave za morje, midva z Mašo, pa sva se z Michaelom še odpravila v Logarsko dolino, nato pa še v Slovenske gorice, kjer je Maša začela zadnje svoje počitnice.