sobota, 25. julij 2009

Na Zgornji Ročici

Vsako leto skušamo preživeti nekaj dni na domačiji babic in dedkov. Letos smo spet bili na Ročici pri Jurekovih pri teti Jožici in stricu Lujzu. Žal samo tri dni, žal brez mami in žal spet brez fotoaparata. Največja atrakcija za Mašo je vsakovečerna vožnja z nakladalko, medtem ko Filip najraje krmi prašiče in krave. Seveda ne smem pozabiti omeniti peke kruha in peciva, polivanja po vrtu invseh mimobežečih, majhnih piščančkov, telička, žrebička in vseh drugih zanimivosti, ki nam sicer prehitro pobegnejo mimo. Ker je ta teden še "Anin teden", ko je v bližini kopica etnoloških prireditev nam res ni bilo dolgčas.

torek, 21. julij 2009

Počitnice v Lenartu

Čeprav se je večji del družine že vrnil v Kamnik, Maša še kar vztraja na Štajerskem in mislim, da bo počasi povsem izgubila svoj gorenjski dialekt.

nedelja, 19. julij 2009

Tier- Wild- und Spielpark Preding


Nadaleč vstran od Lipnice se nahaja v kraju Preding svojevrsten živalski vrt. Nam so park (in pot do tja) pokazali Valhi iz Kamnice. V živalskem vrtu se nahaja kopica bolj a ali manj domačih živali, ki smo jih lahkotudi hranili. Otroci so seveda zelo uživali, Maši pa je bil najbolj fascinanten navaden petelin, ki se je zanjo sprehajal skoz cel park, pardon vrt. Hm ? ker mu je puščala koruzn Ob parku imajo še zanimiv igralni kotiček, kjer se lahko več otrok zabava za dokaj malo denarja.
Indijanska vas je namenjena običajno praznovanjem rojstnega dneva.
Vsa igrala so avtomati, ki delujejo na 50 centov ali en evro, čeprav jih lahko hkrati uporablja več otrok.