sobota, 16. april 2011

tretji dan na poti

Danes smo zjutraj malce dlje spali, nato pa smo se odpravili v Louver, kjer smo si ogledali egipcansko zbirko, nato smo se dobili z "Brisniki" v parku Jardin les Plantes kjer je tudi zanimiv naravoslovni muzej.

mumija
macje mumije

"babuske"
bogovi
srecen par pred 3000 leti

Paris-Cola


Park (Jardin des plantes) in naravoslovni muzej
Na poti v nov predel Pariza: La defense, smo Filip, Masa in jaz pobegnili v nas hotel, a se po kopanju in pred vecerjo se odpravili na karatek sprehod po Porte de Montreuil, kjer smo nastanjeni. Videli smo eno zelo zanimivo afrisko poroko v mestu ter kako pisano in umazano izgleda zapiranje trznice na stojnicah v predmestju. ;-)


petek, 15. april 2011

Drugi dan v Parizu

V Paris nas je pripeljal Easyjet-ov Airbus okoli 15. ure, v hotel pa smo prisli nekaj cez peto uro. Pot je kar vredu minila, Filipu pa se je se posebej imenitno zdelo, da "smo si kupili hiso v Parizu". No okoli sedme ure zvecer smo se odpravili potepat okoli notre dame in po Latinski cetrti.






Danes smo se prvi dan malce vec potepali po Parizu. Zjutraj smo si sli ogledati en zanimiv muzej znanosti, kjer smo si ogledali planetarij in otrosko hiso eksperimentov, nato pa smo se se malce potepali po tulerijah in bliznjih otroskih igriscih, kjer smo se bolj ali manj namerno malce izgubljali.



Zvecer smo fantje se sli malce "v life", na poti iz iskanja enega bliznjega in znamenitega pokopalisca pa smo naleteli kar na tri zanimive lokale z zivo glasbo. Tako, da je kratka pot domov kar trajala in trajala.

sreda, 13. april 2011

Šolski plakat

Danes je imela Maša v šoli govorno vajo o čebelah. Kot pripomoček, si je izdelala svoj prvi poster.



nedelja, 10. april 2011

Lepa nedelja

Danes smo imeli obisk Borinov iz Maribora in skupaj smo želeli iti na Veliko planino, a ker nas je mrzli veter že po desetih minutah preusmeril v dolino, smo se zadnji hip odločili, da kremo po Kašni planini na Kranjsko reber.

Ne Veliki planini je bilo videti kar precej planincev.
pupek
pastirska koča na Kašni planini.