sobota, 7. avgust 2010

Bonus morje

V petek zjutraj smo na poti domov iz Splita takoj za Zadrom, ko je Filip najbolj nazorno doslej demonstriral kako slabo lahko prenaša vožnjo z avtom, zašli iz avtoceste na stranpot, ki nas je "pomotoma" pripeljala na otok Pag in nato pozneje še v Novaljo, ker je za Mašo pojem besede morje pač povezan s plažo v Caski. Na Pagu nas je sprejel grozen veter, ki pa se je kmalu unesel in že po kosilu smo lahko šli na čofotanje v družbi Jake, Manje in Petra, ki so nam tudi omogočili nenapovedano prenočevanje in dva dodatna dneva morja.

Pred mostom na otok

Vetrovni sprejem v mestu Pag



















sreda, 4. avgust 2010

Malo pred koncem morja

Danes ima Nace rojstni dan, in naši so šli v živalski vrt, jaz pa spet kot neki maniak na računalnike sedim na glavnem placu in tipkam pred trgovino La Coste, v družbi radovednih turistov in jokajočih, kaj jokajočih, derečih se otrok, ki spravljajo starše ob živce. ;-).
Kakorkoli že tu s prekrasnim pogledom na splitsko staro uro in zvonik Sv. Duje se zdi vsakdanje življenje in skrbi, ki nas čakajo doma tako daleč vstran, kot da sploh ne obtajajo :-o

Skratka izlet na Šolto je uspel, saj je Filip skoraj znorel od veselja nad vožnjo z ladjo, tamkajšnja voda pa je bila kar nekaj toplejša od splitske. Danes pa smo Nacetu za rojstni dan spekli impro-torto a je bil ful žalosten ker torta ni bila okrogla (moj tip človeka ;-))
















nedelja, 1. avgust 2010

Še na morju

Ker nam vreme še kar svira delamo izlete, pred nekaj dnevi smo bili v Trogiru, jutri gremo na Šolto, mesto pa že poznamo kot lastni žep.