sobota, 9. oktober 2010

Kamniške pravljične poti

V knjižnici so prišli na zanimivo idejo organiziranja izletov po manj znanih krajih, bogatih z ljudskim izročilom. Danes smo šli tako v Tuhinjsko dolino iskat zaklad na Sveti Miklavž na Gori. Izlet je vodila Irena Cerar, ki je napisalatudi zanimiv izletniški vodnik: Pravljične poti Slovenije.




sreda, 6. oktober 2010

Po desetih letih

Po desetih letih, ali verjetneje celo nekaj več, sem si letos spet privoščil abonma v Ljubljanski drami. Iz navdušenja, da imajo še nove abonente, so nama s Tjašo podarili ogled lanskoletne predstave Platonov in danes sem srečen da sem lahko v Talijin hram vstopil skozi velika vrata. Resda ni ravno deset let od moje zadnje gledališke predstave (še prejšnji petek smo bili z Mašo in Tanjo na premieri mariborske La bohème), a v ljubljanski drami nisem bil vsaj šest ali pet let. Prav nenavaden je občutek, ko se vračaš v nekoč tako domače prostore, morda tako, kot da bi po letih bil spet pri stari ljubici. ;-) Kakorkoli že, predstava je bila enkratna, spet sem začutil bližino igralcev, njihovo odličnost, čeprav sem bil nekoliko presenečen, nad njihovim "hitrim" staranjem ;-). Mandič, Gračnerjeva, Emeršič in Cerarjeva tako še zdaleč niso več "ta mladi" a vseeno so mi spet vzbudili fascinacijo nad živo igro, četudi mi je bila vsebina na trenutke preveč mučna za 100 % užitek.



nedelja, 3. oktober 2010

Prešanje

Čeprav so naši večino potrgali že pred dobrim tednom, so nam grozdje okoli hiše pustili, da smo lahko vsaj malce začutili občutek trgatve in svežega mošta.
;-)