sobota, 14. maj 2011

Praznovanje MRD v Kamniški bistrici

Po sredinem praznovanju v Celju, je Maša pripravila še žurko za sošolce in prijatelje. Žal so nekateri zboleli, "štajerci" pa imeli šolske obveznosti a navkljub vsem manjkom in pogostim ploham smo se skušali imeti prav fino.

Peka peciva
čisto prava torta
sramežljiva voščila
žogobrc

megla in sonce nad Jurijem


iščemo...
uganke
malica
skupinska
svečke
torta
najbolj zanimivo je pa bilo itak eksperimentiranje z namakanjem pikapolonic ;-)
pohod okoli izvira Kamniške Bistrice
skrivni pogovori

Mašin 7. rojstni dan

Ker sta babi Zinka in dedi Viki letovala v Laškem, smo Mašin rojstni dan združili s kopanjem v tamkajšnjem kopališču, nato pa smo še šli na odlično ajdovo torto z brusnicami na stari celjski grad, kjer smo se srečali še z Nandetom, Nino in Boštjanom.

Nande
dedi viki
in slavljenka Maša

nedelja, 8. maj 2011

Na Krvavico

Krvavica je nizek (909 m) a strm hrib ob robu Savinjske doline. Pogosto je v senci Čemšeniške planine poti n nanjo pa so relativno strme in kratke čeprav se med vzponom povpnemo kar 509 višinskih metrov. Mi smo se na Krvavico odpravili "skozi okno" iz Loke pri Vranskem od koder bi naj bila do vrha dobra ura hoje. Iz zgodovine je Krvavica poznana, ker je v njeni neposredni bližini stal grad Ojstrica, kjer je bila 17. oktobra 1425 umorjena Veronika Deseniška. Ime Krvavice izhaja iz legende, da bi naj prav zaradi Veronikine prelite krvi bil kamen Krvavice tako rdeč, čeprav je v resnici le apnenec pomešan s precej železa.



strm začetek
naravno okno

Zajčeva koča
iz Zajčeve koče se proti avtu nismo vračali po markirani poti, ampak po rečnem koritu met Brložnom in Krvavico. Do avta smo prispeli tik za prvimi dežnimi kapljami... :-)