sobota, 22. maj 2010

Družinski izlet

Na letošnjem družinskem izletu smo si ogledali zgornjo Gorenjsko. Sprva smo se ustavili v Vrbi, kjer smo obiskali rojstno hišo Franceta Prešerna in se seznanili z njegovo rodbino, življenjem in poslušali nekaj najbolj znanih pesmi. Nato smo si navkljub opozorilom ogledali še cerkvico Sv. Marka in se skoraj brez incidenta odpravili v Jesenice. Tam smo si ogledali železarsko in etnološko zbirko ter ostanke meteorita z Mežaklje. Izlet smo nadaljevali s piknikom pri belopeških jezerih, kjer se je vsem tako dopadlo, da smo ga podaljšali kar za celo uro. Na poti domov smo se ustavili še pri Zelencih na izviru Save dolinke in seveda v Brezju.

Na Vrbi
v Svetem Marku
Železarski oddelek Gornjesavskega muzeja Jesenice

na razstavi o meteoritu

Belopeška ali Mangrtska jezera
so nas pričakala s ploho
nato pa smo le nekako uspeli izvesti tradicionalni piknikČeprav so bile okoli nas poplave

in je voda drla kar iz tal
Gradnja zemljanke
in še skupinska fotografija.
Zelenci - izvir Save dolinke
Brezje

sreda, 19. maj 2010

Mašin kamniški RD

Mašin "kamniški" rojstni dan je bil organiziran zelo na hitro, saj smo vabila smo razposlali šele v sredo zjutraj. Ampak na koncu koncev so se otroci imeli fino, Maša pa je bila zelo vesela prvega obiska prijateljev iz vrtca.

Začelo se je kar umirjeno,

potem je postalo kar živahno...
zato smo šli na Zaprice iskati skriti škratov zaklad
















vmes so prepevali: "Grem v planine..."

v kleti



smo našli še eno presenečenje.


Da smo lahko v miru pripravili mizo, so otroci pogledali "Kravo na mesecu"





torek, 18. maj 2010

Nova moda

no to ravno ne, ampak odkar maša bere črke smo ugotovili, da Maša na daleč zelo slabo vodi, za pregled pri okulistu so nam predpisali atropinske kapljice za razširitev zenic, ki pa so imele zelo močne stranske učinke. (rdečica, zamegljen pogled, občutljivost na močno svetlobo) Zato se po novem sprehajamo takšni:


ponedeljek, 17. maj 2010

Vrnitev in Mašin RD I.

Po prihodu na Zagrebško letališče nas je pričakal Viki (moj ati) in čez mejne muke pripeljal domov. Doma nas je poleg veselega Filipa čakalo še presenečenje za Mašin nedavni rojstni dan: velika čokoladno-jagodna torta in mala družinska žurka za njen rojstni dan. Poleg že vsega veselega pa smo še izvedeli, da nas bo drugo leto na tej žurki verjetno še več. ;-).