sreda, 30. april 2008

Končno

Po treh tednih zamude smo včeraj vendarle prejeli nov kavč. Po veliki praznini se nam zdi zaenkrat nekoliko prevelik, a upam, da se ga bomo čimprej navadili.

ponedeljek, 28. april 2008

Maša na majskih počitnicah

Posledica včerajšnjega potepanja je tudi manjko v eni od otroških postelj.
Ker Filip brez mame (še) ne more nikamor, nam je pobegnila pač "tavelika" punca. Da pa nam v Kamniku/Ljubljani ni preveč dolgčas, nam vsake toliko babica pošlje nekaj fotografij, kot dokaz, da v Lenartu še živijo in da lahko vidimo kaj počnejo.



Medtem v Kamniku:

Filip: "Juhu jaz pa imam novo veliko posteljo!"

nedelja, 27. april 2008

Priprava za družinski izlet

Vsako leto za binkošte se naša družina (vse tete in strici skupaj z bratranci in sestričnami ter njihovimi otroci) odpravimo na izlet z avtobusom. Izlete pripravljamo že 21 let in lahko bi rekli, da so postali neke vrste tradicija, saj so enkratno skupinsko potepanje cele žlahte po vseh bolj neznaih kot znanih kotičkih zemlje Slovenske. Letošnja tema izleta so "celjski grofje", (čeprav dobro vemo, da so bili na koncu že knezi) in zato smo se v organizacijskem odboru odpravili na ogled najbolj zanimivih točk povezanih z njihovo preteklostjo. Obiskali smo grad Žovnek, mesto Celje, kjer stojijo ostanki knežje palače, nato pa še na stari ali gornji celjski grad in Planino pri Sevnici, kjer smo imeli daljši poostanek za kosilo. Pot nas je nato vodila še v Jurklošter, Rimske toplice in nazadnje še v Laško, kjer smo poslovilno pivo spili na gradu Tabor.

Žovnek

BI-fora

Knežji dvorec v Celju:
Celjski "gornji" grad:
Friderikov stolp v preobleki

Planina pri Sevnici od daleč
in od blizuin kjer bi mi radi imeli piknik, smo preizkušali teren

v akciji
pogled od zgoraj navzdol
in Maša od spodaj navzgorostanki kartuzije Jurklošter v barvah in senci

del obokanega stropa





Boško in Nina v trenutku nežnosti